Salaojajärjestelmät ammattitaidolla

Pihan salaojitus on tärkeää rakenteiden kuivana pysymisen ja ongelmien ennaltaehkäisyn kannalta. Teemme kaikki piharemontin yhteydessä tarvittavat salaojitustyöt Oulun ja Helsingin seudulla ammattitaitoisesti ja asiakasta kuunnellen. Kutsu meidät paikalle ja suojaa talosi perustukset sekä rakenteet kosteus-, home- ja routavaurioilta!

Salaojajärjestelmän toimivuus on tärkeää, jotta rakenteet pysyvät kuivina

Vanhoissa taloyhtiöissä ei aina ole tehty pihan salaojituksia tai salaojajärjestelmät eivät toimi kunnolla. Monet vanhat rivitalot on rakennettu liian matalalle paikalle ja niissä on vanhastaan piilosokkeleita.

Nämä tämän päivän rakennustapaa vastaamattomat ratkaisut johtavat ajan kanssa siihen, että talon rakenteisiin pääsee kosteutta. Joskus kosteusongelmia on jo kertynyt niin paljon, että kohde on viisainta purkaa, sillä korjaustoimenpiteet voivat olla kalliita.

Vanhaankin pihaan on mahdollista tehdä uusi, oikeaoppinen salaojajärjestelmä, jolloin kosteusongelman aiheuttaja saadaan poistettua ja jo tulleet talon rakennevauriot pysyvästi korjattua.

Onko sisäilma tunkkaista? Vika voi olla puutteellisessa salaojituksessa

Haiskahtaako sisäilma tunkkaiselta? Syynä voi olla pihan salaojituksen toimimattomuus tai muut sokkelin kosteusongelmat. Usein kyse on jo kostumaan päässeestä alajuoksusta. Sen kosteus johtuu usein virheellisesti pihan sokkeliin päin olevista kallistuksista tai salaojajärjestelmän toimimattomuudesta. Pahimmillaan kosteus on noussut jo rakenteisiin ja aiheuttaa sitä kautta sisäilmaongelmia.

Joskus vain sokkelin vierusta on kostunut, mutta itse rakenteet ovat vielä säilyneet vahingoittumattomina. Myös tällöin on mahdollista, että märän maaperän ummehtunut tuoksu tuntuu sisällä asti. Tässä vaiheessa ollaan kuitenkin jo puolivälissä kohti vakavampia ongelmia ja on korkea aika korjata tilanne. Ehdottoman tärkeää on tarkistaa pihan salaojituksen toimivuus ja talon ympärystän kallistukset, jotta ne johtavat pintavedet pois rakennuksen seinustalta.

Mikäli rakenteissa on todettu ongelmia, kosteutta tai routavaurioita, ensin tulee suunnitella uusi rakenneratkaisu ja piha-alueen kunnostus. Me Viherrakennuksella toteutamme nämä ammattitaitoisesti ja varmasti.

Ammattilaisten suorittamat määräaikaistarkastukset rakenteille ovat tarpeellisia, koska kosteusongelmat ovat usein ennalta ehkäistävissä.

Sateiden takia salaojajärjestelmät ovat lujilla

Sateiset kesät tuovat selkeästi esiin sellaiset taloyhtiöt, joissa salaojitusongelmat ovat akuuteimpia.

Silloin, kun kosteutta epäillään olevan rakenteissa, kannattaa toimia nopeasti ja pyytää asiantuntija paikalle pahimpien vahinkojen torjumiseksi. Jos kosteus pääsee nousemaan seinärakenteisiin, ovat korjauskustannukset huomattavasti suuremmat kuin pelkässä ulkopuolen korjaamisessa.

Ennaltaehkäisevät toimenpiteet rakenteiden muuttamiseksi kosteusturvallisiksi ovat aina kuitenkin ensisijaiset. Kun kosteutta pääsee kertymään tarpeeksi, aiheuttaa se hajuhaittoja ja mikrobivaurioita. Yksi yleisimmistä riskirakenteista on selkeästi maanpinnan alapuolelle ulottuva valesokkeli.

Olemme useina kesinä toteuttaneet salaojituskohteita, joissa on saatu vakavakin kosteusongelma hallintaan ja pahimmat vauriot estettyä. Asennamme salaojajärjestelmät, johon kuuluvat salaojaputket sekä salaojan tarkastuskaivot. Salaojaputkisto kuivattaa talon perustuksia johtamalla sadevedet pois seinustoilta ja perustusten läheltä. Näin se suojaa talon perustuksia ja rakenteita kosteus-, home- ja routavaurioilta.

Päätoimialuettamme ovat Oulun seutu sekä Helsinki, Espoo, Vantaa ja muu pääkaupunkiseutu.

UKK – usein kysytyt kysymykset pihan salaojituksesta

Millaisia pihan salaojitukseen liittyviä toitä teette?

Teemme kattavasti kaikki piharemontin yhteydessä tarvittavat salaojitustyöt ja niihin liittyvät muut työt. Tällaisia voivat olla esimerkiksi vaurioituneen sokkelin korjaukset, vesieristykset tai vaikka kallion kiilaukset.

Toimitatteko paikalle myös kaikki piharemontissa tarvittavat tarvikkeet?

Kyllä. Tuomme mukanamme kaikki tarvikkeet ja materiaalit, jottei sinun tarvitse piharakentamisen aikana huolehtia itse mistään.

Saako Viherrakennukselta myös neuvoja?

Kyllä vain! Konsultoimme mielellämme esimerkiksi taloyhtiöitä suunnitteluasteella olevissa, pihan salaojitukseen liittyvissä kysymyksissä ja ohjaamme järkeviin ja kustannustehokkaisiin salaojajärjestelmien ratkaisuihin.

Mikä on Viherrakennuksen tärkein toimintaperiaate?

Meille on tärkeää, että asiakkaamme ovat tyytyväisiä aina piharemontin lopputulokseen. Pyrimme hakemaan taloyhtiöille aina kustannustehokkaimman tavan korjata ongelma.

Rakentamisen ammattilainen

Kun pihasi tai kiinteistösi kaipaa uutta ilmettä, käänny luottamuksella puoleemme. Viherrakentaminen ja suurten rakennusprojektien suunnittelu ja hallinta on ydinosaamistamme. Työskentelyalueemme alkaa kaksi metriä maanpinnan tason alapuolella ja ulottuu julkisivun ja sisätilojen kautta katolle asti.

Ota yhteyttä ja pyydä tarjous

Oulun toimipiste

Haarasuontie 9
90240 OULU

Katso kartalla »

Vantaan toimipiste

Martinkyläntie 54
01720 VANTAA

Katso kartalla »

Seuraa meitä somessa!

someikoni someikoni someikoni someikoni someikoni

 

logologologologo LogoAA logo

Copyright © 2024 Viherrakennus Oy Keijo Sakaranaho

Ota meihin yhteyttä