Sadevesijärjestelmät

Sadevesijärjestelmät ja pihojen kuivatus

Talon perustuksen ja ympäristön suojaaminen veden aiheuttamilta haitoilta on erittäin tärkeää. Sadevesi johdetaan pois katolta ränneillä, mutta tämän lisäksi se on johdettava pois myös perustusten vierestä. Näin toimien vältytään sateen aiheuttamilta mahdollisilta ikäviltä vahingoilta rakennukseen liittyen.

Suuri korjaustarve kuivatuksessa ja sadevesijärjestelmissä

Suomalaisissa kiinteistöissä on suuri korjaustarve pihan kuivatukselle ja sadevesijärjestelmille. Perustusten kosteus aiheuttaa monenlaisia ongelmia kiinteistöissä, jos esimerkiksi ränneistä tuleva vesi jää sokkeliin muhimaan. Hurjimmillaan rakenteiden kosteus näkyy vesilätäköinä kellarin lattialla sulamisvesien aikaan. Jos tilanne ei ole oikein pahaksi ehtinyt, perustukset saadaan kuivaksi laittamalla salaojitus kuntoon. Kun pihan rakenteet on uusittu, nurmikko ja istutukset saavat myös uuden elämän.

Rakenteiden ja pihojen suojaus

Nykyään ilmaston muutosten myötä sademäärät lisääntyvät vain entisestään. Sadevesijärjestelmällä ja salaojajärjestelmällä estetään hyvin rakenteiden vauriot. Katoilta tuleva sadevesi voi saada aikaan tontille pihalammikoita ja kylmällä ilmalla todella liukkaita jäätiköitä. Näistä voi olla seurauksena myös kosteusvaurioita rakenteisiin.

Hyvin toimiva sadevesijärjestelmä estää myös tulvat kellarissa, sekä lätäköt ja jäätiköt pihalla ja pihateillä. Me täällä ViherRakennuksella suunnittelemme ja rakennamme sadevesijärjestelmät ja salaojajärjestelmät itse alusta loppuun, sekä hoidamme kaiken rakennuspohjan ja tonttiin liittyvän kuivatuksen.

Näin sadevesijärjestelmä toimii

Sadevesijärjestelmä kuljettaa katolta ja piha-alueilta tulevat sadevedet pois rakennusten läheisyydestä viemäristöön. Tällä tavoin toimien järjestelmä vähentää lammikoiden syntyä sekä vesien tulvimista pihoilla. Sadevesijärjestelmään kuuluu myös rännikaivot, joista vesi johdetaan edelleen sadevesiputkeen.

Piha-alueilta voidaan kerätä sadevesiä myös sadevesikaivojen sekä linjakuivauskanavien avulla. Lopulta koko putkisto yhdistyy perusvesikaivoon, josta vesi johdetaan edelleen kunnalliseen sadevesiviemäriin tai vaihtoehtoisesti avo-ojaan.

Rakentamisen ammattilainen

Kun pihasi tai kiinteistösi kaipaa uutta ilmettä, käänny luottamuksella puoleemme. Viherrakentaminen ja suurten rakennusprojektien suunnittelu ja hallinta on ydinosaamistamme. Työskentelyalueemme alkaa kaksi metriä maanpinnan tason alapuolella ja ulottuu julkisivun ja sisätilojen kautta katolle asti.

Ota yhteyttä ja pyydä tarjous

Oulun toimipiste

Haarasuontie 9
90240 OULU

Katso kartalla »

Vantaan toimipiste

Martinkyläntie 54
01720 VANTAA

Katso kartalla »

Seuraa meitä somessa!

someikoni someikoni someikoni someikoni someikoni

 

logologologologo LogoAA logo

Copyright © 2024 Viherrakennus Oy Keijo Sakaranaho

Ota meihin yhteyttä