Salaojitus

Salaojien toimivuus tärkeää rakenteiden kannalta

Joissakin vanhoissa taloyhtiöissä ei ole tehty lainkaan salaojituksia. Monet rivitalot on rakennettu liian matalalle ja piilosokkeleilla. Joskus ongelmia on jo niin paljon, että on harkittu jopa kohteen purkamista, korjaustoimenpiteet kun ovat todella kalliita.

Sisäilma on tunkkaista ja haisee – missä mahtaa olla vika?

Sokkelin salaojitus pitää rakenteet kuivina

Talvena katoille kertynyt lumi valuu keväällä ränneihin vauhdilla.

Haiskahtaako sisäilma joskus tunkkaiselta? Syynä voi olla salaojien toimimattomuus tai muut sokkelin kosteusongelmat. Kyse saattaa olla jo kostumaan päässeestä alajuoksusta jotka johtuvat usein pihan sokkeliin päin olevista kallistuksista, salaojien toimimattomuudesta tms. Pahimmillaan kosteus on noussut jo rakenteisiin ja aiheuttaa sisäilmaongelmia.

Joskus huono ilma tulee talon ulkopuolelta kosteasta sokkelin vierustasta ja ehkä rakenteet ovat vielä säilyneet vahingoittumattomina. Silloin on kuitenkin korkea aika korjata kosteusongelma, tarkistaa salaojituksen toimivuus ja talonympärystän kallistukset pintavesien poisjohtamiseksi rakennuksen seinustalta.

Mikäli rakenteissa on todettu ongelmia, kosteutta tai routavaurioita, tarvitsee suunnitella ensin uusi rakenneratkaisu ja piha-alueen kuntoon laitto, jonka ViherRakennus toteuttaa. Myös suunnittelun toimeksiannon voi tehdä Viherrakennus, jolta on ensin tilattu kartoituskäynti.

Tutkimme rakenteiden kärsimän vaurion ja sen laajuuden, sekä otamme tarvittaessa näytteitä ja suunnittelemme korjauksen. Ammattilaisten suorittamat määräaikaistarkastukset rakenteille ovat tarpeellisia, koska kosteusongelmat ovat usein ennalta ehkäistävissä.

Sateiden takia aikapommeja riittää

Rännit kuntoon.

Kevään myötä myös vanhat rännit saattavat vaatia kunnostamista.

Viime vuosien sateiset kesät ovat tuoneet selkeästi esiin yhtiöt joissa salaojitusongelmat ja sadevesijärjestelmät ovat akuuteimpia korjauskohteita. Silloin kun on epäilys siitä, että kosteutta voi olla rakenteissa, kannattaa toimia nopeasti ja pyytää asiantuntija paikalle pahimpien vahinkojen torjumiseksi. Jos kosteus pääsee nousemaan seinärakenteisiin on korjauskustannukset huomattavasti suuremmat kuin pelkkä ulkopuolen korjaaminen.

Tällä hetkellä vaurioiden korjaustarpeen määrän paljous johtuukin ilmeisesti kahdesta ”supermärästä” kesästä. Teemme näihin kosteisiin kesiin liittyen mm. paljon suunnittelua kuivatuksista ja autokatosten uudelleen rakentamisista. Ennaltaehkäisevät toimenpiteet olisi suotavaa, sillä esimerkiksi joskus asunnon seinää avattaessa on paljastunut selkeästi maanpinnan alapuolelle ulottuva valesokkeli, hajuhaittoja ja mikrobivaurioita.

Olemme useina kesinä toteuttaneet monia salaojituskohteita joilla on saatu kosteusongelma hallintaan ja täten pahemmat vauriot estettyä. Salaojajärjestelmäämme kuuluu salaojaputket sekä salaojan tarkastuskaivot. Salaojaputkisto kuivattaa talon perustuksia johtamalla sadevedet pois seinustoilta ja perustusten läheltä ja suojaa täten talon perustuksia ja rakenteita kosteus-, home- ja routavaurioilta.

Päätoimialuettamme ovat Oulu sekä Helsinki, Espoo, Vantaa ja muu pääkaupunkiseutu! Ota yhteyttä, kysy hintaa ja pyydä tarjous!

Call Now Button
Ota yhteyttä
close slider

010 5264 640
myynti(@)viherrakennus.com

Keijo Sakaranaho
0400 890 077

keijo.sakaranaho(@)viherrakennus.com

OULU:
Haaransuontie 9, 90240 Oulu
VANTAA:
Martinkyläntie 54, 01720 Vantaa

Tästä pääset lähettämään yhteydenottolomakkeen